MLS Football Jersey
Baidu Company Başkanı ve CEO’su Li Yanhong
Baidu yöneticileri, bulut servis sağlayıcılarının ve çip şortlarının telefon toplantısında şirketin işine fiyat ayarlamasının olup olmadığını konuştu.
16 Mayıs’ta Baidu (NASDAQ: BIDU, 09888.HK) 2024 finansal raporunun ilk çeyreğini, yıllık%1’lik bir artışla 31.5 milyar yuan ile yayınladı.Bunlar arasında Baidu Core (Baidu Core, yani arama hizmetleri ve işlem hizmetlerinin bir kombinasyonu) 23.8 milyar yuan, Baidu’nun çekirdeği 6.628 milyar; Yuan, her ikisi de%26’lık bir artış, her ikisi de pazar beklentilerinin ötesinde.
Sonraki finansal raporda, Baidu’nun kurucusu, başkanı ve genel müdürü Li Yanhong, şirketin büyük wenxin modelleri ile C ve B işlerini tanıtmak için internetten yapay zeka önceliğine geçtiğini söyledi.Şu anda, Wenxin’in model işleme jetonları metninin ortalama günlük işlenmesi yaklaşık 250 milyar yuan ve ortalama günlük çağrı hacmi 200 milyon kez.Li Yanhong, aramanın büyük olasılıkla AI döneminde “katil” başvurusu haline geldiğini ve Baidu aramasının AI rekonstrüksiyon çalışması hala erken aşamada olduğunu değerlendirdi.
Toplantıda Li Yanhong, yapay zeka teknolojisinin üretilmesinin çeyrek başına yüz milyonlarca yuan gelir geliri yarattığını açıkladı.
16’nın kapanışından itibaren Baidu’nun ABD hisse senetleri toplam piyasa değeri 39,48 milyar ABD doları ile%1.66 artışla 112.590 $/hisse artar.
CPU bulut endüstrisi fiyat ayarlamasının şirket üzerinde çok az etkisi var
İlk çeyrekte çeşitli segment iş performansı açısından, Baidu yakın zamanda büyük ölçekli modellerin ve uçan küreklerin karşılıklı tanıtımı sayesinde birden fazla hafif ve büyük dil modelleri başlattı. Uçan Kürek Topluluğu Topluluğu Geliştirici sayısı 13 milyona ulaştı.Finansal raporda analistler, endüstri iç şirketlerinin fiyat azaltma önlemlerinin Baidu’nun yapay zeka bulut işini etkileyip etkilemediğini önemsiyor mu?Baidu Cloud işinin karlılığı ve büyüme beklentisi nedir?
Bu bağlamda, Baidu Smart Cloud Business Group’un başkanı Shen Di, bulut hizmet sağlayıcılarının belirli ürünleri ayarlamak için fiyatlandırmasının da çok yaygın olduğunu ve Baidu’nun bulut hizmeti olduğu eğilim olduğunu söyledi. Geleneksel CPU bulutundan yüksek değerli yapay zeka ürünleri ve hizmetlerine genişledi, CPU bulut endüstrisinin fiyat değişiklikleri Baidu’nun yapay zeka bulutu işinin geliştirilmesi üzerinde etkisi var. İş yükleri, sadece yüzey fiyatlarına odaklanmak değil. “
Shen Yan, Baidu’nun yapay zeka bulut gelirinin, geçen yılın üçüncü çeyreğinde yılın üçüncü çeyreğinde%11’e düştüğünü açıkladı. %12’ye.Gelir büyümesinin arkasında iki ana faktör vardır: biri yapay zeka ve temel modelin üretimi ile üretilen bir gelir elde etmektir ve diğeri geleneksel bulut işinin getirdiği yeni fırsattır. Yapay Zeka Bulutu işi önümüzdeki birkaç çeyrekte güçlü bir gelir artışı. “
Bununla birlikte, Shen Yan, yapay zeka ve temel modellerin üretim işinin hala uzun vadede olduğunu belirtti, Baidu’nun çalışma odağı hala ilgili bilgilerin popülerleştirilmesi ve ürün benimsemesini geliştirdi.
Telefon bilgilerine göre, Baidu akıllı bulut bu çeyrekte 4.7 milyar yuan’a ulaştı ve Amerikalı olmayan genel muhasebe standartları altında karlılık elde etmeye devam etti.Aynı zamanda, AI katkılarının üretilmesinden kaynaklanan gelir oranı%6,9’a ulaştı ve oran kademeli olarak genişledi.
“Model akıl yürütme, bulut işinin temel itici gücü olacak en önemli uzun vadeli fırsatlardan biridir.” Xiaomi ve diğer cep telefonu üreticileri büyük model API’sını devralacak.Büyük modellerin işbirliği alanı hala Cep telefonlarından PC ve Weilai otomobiline genişliyor.
“Arama sonuçlarının%11’i yapay zeka teknolojisi üretiyor”
Reklam pazarlama işi Baidu’nun işinin “nakit ineği” dir.Finansal rapora göre, Baidu’nun ilk çeyrekte çevrimiçi pazarlama geliri, bir yıl boyunca%3’lük bir artış, 6.8 milyar yuan; esas olarak yapay zeka bulut işi tarafından yönlendirildi.Mart 2024’te, Baidu uygulaması aylık aktif hane halkları 676 milyona ulaştı.Bu çeyrekte, yönetilen sayfa geliri “Baidu Core” çevrimiçi pazarlama gelirinin%50’sini oluşturdu.
“İlk çeyrekte, çevrimiçi pazarlama geliri%3 yıl artarak. Şu anda, şu anda,Arama sonuçlarının yaklaşık%11’i yapay zeka teknolojisi üretilerek hesaplanır, ancak üretilen yapay zekanın bu kısmının sonuçlarının ticari olarak para kazanmadık.“Li Yanhong, zayıf makroekonomik zayıflığın da zayıf reklamcılık işlerine yol açtığını söyledi. Örneğin, gayrimenkul ve franchise operasyonları gibi bazı dikey alanlardaki reklam müşterileri hala zayıf. İkinci çeyreğe girdikten sonra reklamverenlerin duyguları iyileşmedi.
Li Yanhong, büyüme açısından, reklamcılık işinin önümüzdeki birkaç çeyrekte hala zayıf olabileceğini öngörüyor, ancak ilk çeyrekte yapay zeka teknolojisi ile ilgili artımlı reklam gelirinin bir önceki çeyreğe yükseleceğini ve bu eğilimin devam edeceğini tahmin ediyor.Bu artımlı gelir, makroekonomik zayıflıkların zayıflamasının etkisini hafifletir.
Toplantıda, bazı analistler tekrar yerli cips sıkıntısı sordular.Bu bağlamda Li Yanhong cevap verdi: “Çipimizin rezervleri ve pazardan elde edilebilecek çipler gelecekte milyonlarca yapay zeka uygulamasını desteklemek için yeterli olmalıdır.”
Li Yanhong, Baidu’nun son zamanlarda farklı tedarikçilerin GPU’larını büyük ölçekli birleşik bir bilgi işlem kümesine entegre edebilecek bazı atılımlar elde ettiğini, böylece Baidu’nun verimli model eğitimi ve muhakeme için daha az gelişmiş yongalar kullanabileceğini söyledi.Buna ek olarak, Çin’in kendi ekosistemini oluşturacağına ve Chip performansının çok güçlü olmayabileceğine inanıyor, ancak en etkili yerel yazılım yığınına sahip.
İlk çeyrekte, Baidu’nun Ar-Ge masrafları, özellikle personelle ilgili masrafların ve diğer Ar-Ge harcamalarının azaltılması nedeniyle yıllık%1’lik bir düşüş olan 5.4 milyar yuan idi. Gen-AI (üretilen yapay zeka) araştırma ve geliştirme girdileri tarafından desteklenen sunucular, velayet maliyetindeki artış dengelenir.
Hisse geri alım ilerlemesi açısından, finansal rapor, 2024’ün ilk çeyreğinin başlangıcından bu yana Baidu’nun hissedarlarda 229 milyon dolar iade ettiğini ve 2023’teki hisse senedi geri alım planlarının kümülatif geri alımının 898 milyon ABD dolarına ulaştığını gösteriyor.Şubat 2023’te Baidu, Yönetim Kurulu’nun buna dayanarak yeni bir hisse geri alım planına izin verdiğini açıkladı.
31 Mart 2024 itibariyle Baidu’nun nakit, nakit eşdeğeri, kısıtlı nakit ve kısa vadeli yatırım 191.8 milyar yuan ve nakit, nakit eşdeğeri, kısıtlı nakit ve kısa vadeli yatırım iqiyi 185.8 milyar yuan içermedi.Serbest nakit akışı 4.2 milyar yuan ve IQiyi’nin serbest nakit akışı 3,3 milyar yuan.
Artan haber muhabiri Wu Yuxin
(Bu makale Surging News’ten geliyor, lütfen daha orijinal bilgiler için “Surging News” uygulamasını indirin)
Rapor/Geribildirim
MLS Football Jersey