Son zamanlarda, Hunan Eyaleti, Luzhou şehri Beihu Bölgesi Halk Mahkemesi, sanık Dai ve Tian Moufeng’in güvenlik standartlarını karşılamayan gıda güvenliği davası açısından kamuya açık bir şekilde açıklandı. Hapishane veya dokuz ay.

Mahkeme, 2 Ocak 2022’de, davalı Tian Mutaberinin Loach satın almak için davalı Dai Mou ile temasa geçtiğini tespit etti.Dai, aracı aracılığıyla bir loach çiftçisi olan Huang Mou’yu buldu ve 5.000 yuan depozitosu ödedi.Depozito kayıplarından kaçınmak için Dai, loach’ın niteliksiz olduğunu bildiğinde hala 7644 lira niteliksiz loach satın aldı ve Tianmou’ya 9916 Catties satıldı.

4 Ocak’ta, niteliksiz Loach testinden bir rapor aldıktan sonra Tian, ​​loach’ın niteliksiz olduğunu bildiğinde hala satın alındı ​​ve piyasada satıldı.

7 Ocak 2022’de Piyasa Denetimi ve Yönetim Bürosu, Loach partisinin rastgele bir incelemesine sahipti.Loach enno schoistees’in standart göstergelerin ≤100 μg/kg olduğu ve ölçülen değer 1670 μg/kg olduğu bulunmuştur.Bu loach grubu, ciddi gıda zehirlenmesi kazalarına (veya diğer şiddetli gıda tabanlı hastalıklara) neden olmak için yeterli olan gıda güvenliği standartlarını karşılamamaktadır.Araştırıldıktan sonra Tian ve Dai, piyasa denetimine ve yönetim departmanına cezadan kaçmak için sahte bir test raporu sundu.Kalifiye olmayan loach grubunun toplam 9916 kızağı vardır ve satış tutarı 82302.8 yuan’dır.

Mahkeme, davalı Dai Mutar’ın güvenlik standartlarını karşılamadığını ve yine de ciddi gıda zehirlenmesi kazalarına neden olduğunu bildiğini düşünüyordu. güvenlik standartlarını karşılamayan bir gıda suçu oluşturmuştur.Sanık Dai ve Tianmou, davaya geldikten sonra suçlunun gerçeklerini itiraf etti.İkinci sanık yasadışı geliri iade etti ve uygun şekilde cezalandırıldı.Buna ek olarak, iki saniyenin cezai davranışı, kamu çıkarlarına zarar veren ve karşılık gelen medeni sorumluluğu üstlenmesi gereken ciddi gıda zehirlenmesi kazalarına veya diğer ciddi gıda tabanlı hastalıklara neden olmak için yeterlidir.Sanığın suçluluk ve pişmanlıklarına ve suç planına göre, mahkeme yukarıdaki kararı yasalara göre aldı.Şu anda karar yürürlüğe girmiştir.