1. Pekin kızartma ördek

Kavrulmuş ördekler, Ming hanedanında Çin Han Halkları tarafından geliştirildi.Malzemeler yüksek kaliteli et ördek Pekin ördekler ızgara, renk pembe, et yağ ama yağlı değil.Pekin kızarmış ördek iki büyük türe ayrılmıştır ve Pekin’in en ünlü kızarmış ördek dükkanı da iki fraksiyonun temsilcisidir.Kırmızı ve parlak renkli, hassas et, yumuşak tat ve yağ ama yağlı değil.

2. Yeni Yıl Arifesi

Reunion Yemeği olarak da bilinen Yılbaşı Gecesi, Ay Yılbaşı Gecesi (her yılın son günü) için bir yemektir.Bu gün, insanlar yeniyi karşılayan eskiden çıkmaya hazırlanıyor ve aile akşam yemeği için bir araya geliyor.Yıllık birleşme yemeği, Çin ulus ailesinin üyelerinin karşılıklı saygısını ve sevgisini gösterir.

3. Köfte

Köfte, Çin halkının popüler yiyecekleri tarafından sevilirler. Kış gündönümü yemek.Efsaneye göre, Doğu Han Hanedanlığı, Nanyang Medicine tarafından icat edildi. -Style yiyecek, çorba veya fan boynuzlarının, kuzeylilerin köşeyi okuduklarını söyledi, çünkü köfte yemi diyorlar, sözde köfte. “

4. Ay Kekleri

Moon, geleneksel geleneksel atıştırmalıklar da, Çin’in de yenen kekleri.Antik ay kekleri ortada festivalde fedakarlık olarak yenildi.Tang hanedanında ortada ayın festivalinde ay kekleri yeme geleneğinin başladığı söyleniyor.Kuzey şarkı hanedanında mahkemede popülerdi, ama aynı zamanda insanlara da yayıldı.Ming hanedanı tüm insanların ortak bir diyet geleneği haline gelene kadar gelişme.

Bugün, birçok çeşit ve farklı lezzet var.Bunlar arasında, Pekin tarzı, Sovyet tarzı, Kantonca ve gelgit gibi ay keklerinin hepsi Çin’in kuzey ve güneyinden insanlar tarafından tercih ediliyor.

5. Tofu

Tofu, Han vatandaşlığının geleneksel bir soya fasulyesi ürünüdür.Anhui, Lu’an City’deki Shouxian İlçesi ile Huainan City arasında Ba Gong Dağı’nda doğan Shouxian, Tofu’nun memleketi olarak da bilinir.Tofu’nun doğumu soya fasulyesinin kaderini tamamen değiştirdi.Tofu, soya proteini emilimini ve kullanımını daha kolay hale getirir. Bölgeler insanların tadı ve tercihleri.Bütün bunlar sıradan soya fasulyesinin süblimleştirilmesini sağlar.

Bugün, tofu tarihi insanlar, çevredeki ülkeler ve dünya halkı tarafından sevildi.Gelişiminden bu yana, tam bir çeşitlilik, çeşitli hileler, benzersiz lezzetler ve basit ve kullanışlı üretim işçiliğine sahiptir.Tofu yüksek protein, az yağ, kan basıncı, kan lipitleri ve kolesterol.Çiğ ve tanıdık olabilir.Huainan şehrinde, Anhui eyaletinde, Kral Liu An, Kral Huainan, her yıl 15 Eylül’de yıllık bir Tofu Kültür Festivali var.

6. Lanzhou Ramen

Lanzhou Qing Tang Beef Noodles olarak da bilinen Lanzhou Sığır Ramen, Gansu eyaletinin Lanzhou’da bir lezzet atıştırmalıktır.Tang hanedanından kaynaklandığı söyleniyor. (Tang Qing), Erbai (turp (turp) (turp (turp) beyaz), Sanhong (biber yağı kırmızısı), dört yeşil (kişniş, sarımsak fideleri) ve beş sarı (sarı erişte) yerli ve hatta övgü kazanan dünyadaki müşteriler.

Lanzhou Ramen, Çin Mutfak Derneği tarafından üç büyük Çin fast food’undan biri olarak derecelendirildi ve “Çin’in İlk Tarafı” nın itibarını kazandı.

7. Tot Tenceresi

Sichuan, Luzhou, Sichuan kökenli tencere.Eski zamanlarda buna “antika” deniyordu.Uzun bir tarihe sahip Çin’in orijinal bir mutfağıdır.Araştırmaya göre, doğu kültürel kalıntıları “Dou Dou”, kurtuluştan sonra ortaya çıkarıldı.

Ülkemdeki güveçte uzun bir geçmişi, uzun bir geçmişi, çeşitli çiçekler ve yüz tenceresi var.

8. Zongzi

“Boynuz” ve “Tube” olarak da bilinen Zongzi, Dragon Boat Festivali’nde Han vatandaşlığının geleneksel bir festival yemeğidir.Qu Yuan’ı anmak için dolaştığı söylenir.Aralık 2010’da, Jiangxi, De’an County’deki şarkı hanedanının eski mezarlarından iki gerçek köfte ortaya çıktı.

İlkbahar ve sonbaharın erken saatlerinde “Tüp Brown” ortaya çıktı ve güney hanedanında ilaç ve yiyeceklerle pirinç köfte başladı.Lunar takviminin beşinci gününe kadar, Lunar takviminin beşinci gününe kadar, Çinli halkın bu gelenekleri kuzey Kore, Japonya ve Güneydoğu Asya ülkelerine yaymak zorundadır.