Xinhua Haber Ajansı, Pekin, 19 Haziran (muhabir Ma Bangjie), antik çağlara kadar uzanabilecek bir halk oyunu şimdi parlıyor ve binlerce kampüs çocuğunun takıntılı olduğu bir spor haline geldi.
Devlet Spor Genel İdaresi bu spor projesini ülkeye tanıtıyor.Geçen yıl, Spor İdaresi Dövüş Sanatları Yönetim Merkezi Devlet Genel İdaresi, “Birkaç gün önce aktif olarak dövüş hareketleri yürütme Merkezi’nde Spor Genel İdaresi Mektubu” nu yayınladı: “Birkaç gün önce iç ayak savaşı hareketi “
Ulusal Savaş Sporları Komisyonu genel müdürü ve Pekin Savaşçı Derneği başkanı Wu Yanda’ya göre, savaş hareketi iki büyük sektör içeriyor: “Fighter” ve “Foot Douwa”.Bunlar arasında Footwa Sports esas olarak kampüs sporları sunmaktadır ve popülerdir.Dedi ki: “Örnek olarak Pekin alarak, beş yıl önce okulla mücadele hareketi yok. Şimdi Pekin’de 352 pilot okulu, 112 özel okul ve 2 gösteri okulu var. Her seviyede yarışmalara yaklaşık 1.8700 öğrenci katıldı.
16 Haziran’da 16. Pekin Spor Konferansı ve 2024’te Pekin Şehri’nin beşinci Footwa yarışması Pekin Gyan Stadyumu’nda yapıldı.  Hayalperest
Wei Yixin, Pekin, Huairou Bölgesi’ndeki ilk ilkokulda ikinci bir öğrencidir.16’da muhabir, Pekin’deki beşinci futbol yarışmasında küçük kız ve annesi Mo Lijuan ile tanıştı.Mo Lijuan gazetecilere verdiği demeçte, ayak dövüşünün kızını takıntılı hale getiren özel bir büyüye sahip gibi göründüğünü söyledi.
“Çok fazla savaşmayı, okulda pratik yapmayı ve Mo Lijuan,” Gecenin ortasındaki herkes uyuyor ve çocuk etrafındaki yetişkinleri uyandırdı. Moğol, ayak izlerini rüyalarımda uyguladığımı söyledi.
Mo Lijuan, bu yıl Pekin Footwa yarışmasına hazırlanmak için okulun iki ay süren sabah egzersizleri yaptığını ve çocuklardan sabah erkenden okula gitmelerini istediğini söyledi.Ailesi Wei Yixin’in zamanında kalkamadığından endişeliydi, ancak her uyandığında uyandığını ve mutlu bir şekilde eğitildiğini buldu.
Muhabir Wei Yixin’e şunları sordu: “Neden sen ve arkadaşların bu kadar çok şey?” Rekabetin eğlencesi çok seviyoruz. “
Tongyan’ın aldatmacası yok.Ayak kavgaları çocuklara mutluluk getirdi ve onlara sağlıklı büyümek için eşlik etti.Geçtiğimiz yıl, Mo Lijuan, sadece fiziksel yönler açısından değil, aynı zamanda manevi yönler açısından çocuklara ayak kavgası uygulama uygulamasının getirdiği olumlu değişikliklere tanık oldu.Dedi ki: “Ayak dövüşünüzü uygulamak, vücut dengesini desteklemek için tek bir bacak gerektirir ve çocuğun çok odaklanması gerekir. Çocuğun konsantrasyonunun eskisinden önemli ölçüde iyileştiğini ve ödevin artık eskisi kadar kolay olmadığını hissediyorum. Yetenek çok iyi değil ve çok canlı değil, ama ayak dövüşünü uyguladığından beri, daha fazla kendinden emin ve kendini göstermeye daha istekli.
16 Haziran’da 5. Pekin Footwa Yarışması.  Dövüş artık Pekin’deki bazı okulların özel bir projesi haline geldi.Changling Bölgesi Changling School, 2019 yılında 5 yıldır ayak dövüş hareketini tanıttı.Okul sekreter yardımcısı Xie Guoyong, okulun aynı anda futbol, ​​kuru kara buz hokeyi gibi birden fazla spor yaptığını tanıttı, ancak dövüş öğrenciler arasında en popülerdi.
Xie Guoyong, özellikle ayak dövüşüyle ​​öğrencilerin dövüş ruhunu görmeyi sevdiğini söyledi.”Dövüş ruhu ilham aldıktan sonra doğal olarak ilgileniyorlar. Ayak kavgaları öğrenciler ve ebeveynler tarafından seviliyor. Bu projeyi okulun sınıfına dahil ettik ve aynı zamanda okul spor toplantısına dahil ettik.”
“Dou” anahtardır
Changping Bölgesi’ndeki Huoying Merkezi İlköğretim Okulu öğrencisinin öğrencisi olan Pekin, gazetecilere bir baba ve oğlun hikayesini söyledi.Oğlu ilk kez savaşmaya başladığında, ikisi arasındaki “tonaj” boşluğu çok büyüktü.Ancak bir süre sonra oğlu, ışığın avantajlarını kullanarak taktikleri kullanmayı öğrendi, pozisyonunu esnek bir şekilde hareket ettirdi, saldırma fırsatını bekledi ve babasını sonuna sürükledi.
Bilgelikle savaşmak, bu ayak dövüşünün eğlencesidir.
Pekin, Haidian Bölgesi’ndeki Tuqiang İkinci İlköğretim Okulu’nda okulun neredeyse tüm öğrencileri oynuyor.Müdür Huang Xueying şöyle dedi: “Karşılaşmayan bir fiziksel aktivite olmadığını buldum ve öğrencilerin ilgilenmesi zor. Oyunu seviyorlar.”
Ayak dövüşü anti -tip sporlar olmasına rağmen, güvenlidir.Bu yılın Mart ayında, Ulusal Dövüş Sporları Tanıtım Komisyonu ve Pekin İlköğretim ve Ortaokul Sporları Derneği ve diğer kuruluşlar “Genç fiziksel işlevi ve kapsamlı kalite araştırma raporunu geliştirmek için mücadele hareketi” başlıklı bir belge yayınladı.Belgede belirtildiği gibi, bazı cilt çizikleri ve yaralanmaları hariç, kafatası hasarı, cilt yırtılması, lomber yaralanma, kırılma ve diğer daha ciddi yaralanmalar bulunmamıştır.Eğitim ve rekabet sırasında diz bakımı, dirsek, kol koruması ve diğer koruma önlemleri giymek egzersiz hasarı olasılığını önemli ölçüde azaltabilir.Diyerek şöyle devam etti: “Ayak dövüşünün güvenliğinin yüksek olduğu görülebilir, bu da ilkokul öğrencilerinin katılması için daha uygun bir spordur.”
Devlet Genel İdaresi Dövüş Sanatları Yönetim Merkezi Direktörü Zhang Lei, futbol takımının kolay öğrenme, kolay uygulama, kolay yarış, kolay değerlendirme, yüksek eğlence, yüksek güvenlik, çok sayıda katılımcı gibi birçok avantajı olduğuna inanıyor ve katılımcı sayısı.Diyerek şöyle devam etti: “Yani, bu projenin gençlerde tanıtımının büyük bir avantajı olduğu söyleniyor.”
Wu Yanda, ilkokulda futbol hareketlerini teşvik etmenin, öğrencilerin fiziksel durumundaki düşüş sorununu etkili bir şekilde çözebileceğini, bu da büyük önem taşıdığını söyledi.Dedi ki: “Kampüs ayağı mücadelesinin üç eğitim yarışması -rekabet, yarış ve rekabet öğrencilerin her açıdan fiziksel uygunluğunu geliştirebilir.
Birçok öğrenci, ebeveyn, öğretmen, müdür ve uzmandan gelen geri bildirimlere göre, ayak dövüşü Çin kampüs spor gereksinimleri için uygun ve gençlerin kapsamlı ve sağlıklı büyümesini teşvik edebilen bir spordur.
Rapor/Geribildirim